Every work of art is an uncommitted crime


-Theodor Adorno-

daDa ποiησΗ dAda λογοtεΧνiα dadA pUnk dADa

Τελάλης:

Κυριακή, Οκτωβρίου 04, 2009

ο τζίτζιρας ο μίτζιρας ο τζιτζιμιτζιχότζιρας

μια πάπια μα ποια πάπια

Μια αδιάφορη μέρα ξημέρωσε. Τη γλύτωσα κι αυτή τη φορά. Θα αράξω σπίτι. Μαγειρεύοντας δυο-τρία φαγητά (ρωτάς γιατί; άλλα γούστα εγώ, άλλα η γυναίκα, άλλα το ιδιότροπο φάντασμα της ντουλάπας - σε ικανοποίησα;) κι ακούγοντας μουσική, θα καπνίσω τα τσιγάρα της ημέρας. Αγόρασα χθες δύο άψογες μπίρες, διαφορετικές -θα τις πιω. Τι έγινε; Μέρα εκλογών; Στ' αρχίδια μου. Δεν ψηφίζω -όχι γιατί δεν μ' ενδιαφέρει η πολιτική, μα επειδή σιχαίνομαι τα σχολεία. Όχι γιατί ήμουν κακός μαθητής, αλλά γιατί η αισθητική μου πληγώνεται. Αν όχι, μπορεί και να 'ριχνα σαλαμάκι σαν τον Τζίμη. Ή ακόμα αμπούλα βρόμας που βγάζει περισσότερο γέλιο. Τι να το κάνεις. Δεν θα γράψω τίποτα. Είναι από εκείνες τις φορές που μου τη δίνει να 'μαι κάτι, ό,τι κι αν είναι αυτό, που έτσι κι εντοπίσω κάποια εικόνα για τον εαυτό μου, πάντα ξενική, πάντα προερχόμενη από έξω, ως τέτοια, κοινωνική, θέλω να την γκρεμίσω -που μου τη σπάει η αδράνεια και αφήνομαι μέσα της με ένα στήθος φορτωμένο άβυσσο. Και απορώ, τι σκατά κάνουμε σ' αυτή τη χώρα Στράτο; Δεν κοιμήθηκα το βράδυ. Σε άκουγα. Πόσο πέθανες; τριαντατεσσάρων; Ναι, να ξέρεις φίλε ότι από όλους όσοι μίλησαν on stage εσύ τα 'πες πιο ειλικρινά, πιο βαθιά, πιο ξεκάθαρα. Γι' αυτό κι εγώ ανακαλώ -ψηφίζω, εσένα.


γ. γεωργίου





4 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/user/ZIPLtd#p/a/u/1/QPGUtPOy94g

    http://www.justsomelyrics.com/12847/Area-L'elefante-Bianco-Lyrics

    ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ "ΨΗΦΙΖΕΙΣ" ΣΤΡΑΤΟ. Γιατι ο ΑΣΠΡΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ειναι τραγουδι του Στρατου με τους AREA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω ναι τι μου θύμισες…
    Το είχα ξεχάσει μετά από τόσα χρόνια -αν με ρωτούσες από που βγαίνει το όνομα άσπρος ελέφαντας θα σήκωνα τους ώμους. Όπως είχα ξεχάσει το κανάλι σου στο youtube όταν θέλησα να βάλω τον δικό σου "τζίτζιρα" στην ανάρτηση (τον οποίο δεν μπόρεσα να βρω ούτε από τύχη), μιας και από σένα πρωτο-άκουσα Στράτο σε κείνο το σπίτι στο στενό πάνω από την αγ.δ. -μάλιστα όταν ανέφερες το όνομά του πρώτη φορά, «σαν τον Στράτο…», νόμιζα για μια στιγμή πως μιλούσες για τον Διονυσίου… χάλια τελείως.
    Όσο για τον άσπρο ελέφαντα κάτι έχω κατά νου, κάτι ετοιμάζω. Ειδικά αν έχεις εκείνη τη φωτογραφία «καλών τεχνών HOLLYWOOD», καθώς και το ψηφοδέλτιο ουρητήρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή